19:00

Pixbo Wallensta, IBF

Referat: Östra SK Jönköping - Pixbo Wallensta, IBF

Ända in i kaklet!

Semifinal och återigen hade tjejerna förberett sig väl. De var grymt fokuserade och laddade. I uppsnacket pratade vi om att trampa igång direkt och inte slå av på takten innan matchen var slut.

Motståndet var Östra SK från Jönköping, som vunnit sin grupp så vi visste att nu var det en riktigt bra motståndare vi skulle möta.

Matchen började också i full fart, men det var faktiskt Östra som körde på i högst tempo. Matchen stod och vägde de första minuterna, vi var lite tillbakapressade och fick inte riktigt till vårt spel. Men efter de första bytena började vi komma in i det och efter dryga 3 minuter drog Frida in en snygg backhand på halvdistans, skönt!

Östra fortsatte i trumma på och Nellie tvingades rädda ett friläge med ett slag.
Utvisning och straff!
Jossan var cool i målet och tog straffen. Utvisningen som följde klarade vi också av, utan att det blev några klara chanser för Östra fram till när några sekunder återstod, men en vaken Jossan räddade oss igen. Stärkta av detta ökade vi tempot.

Efter 9:17 drog Alice iväg ett långskott från kanten som helt ställde motståndarmålvakten och det stod 0-2.

20 sekunder senare svarade Östra, en av deras vindsnabba spelare skapade sig en yta i slottet och kunde reducera till 1-2.
Matchen stod återigen och vägde, men snart började Östras ork och fart bedarra och vi tog över allt mer. Efter tolv minuter drog Nellie in 1-3 framspelad av en glödhet Axina. Nu släppte allt och vi fullständigt dominerade slutet av först aperioden. Alla spelade grymt bra, men det var Axina som nu gick på vatten. Hon hann med både 1-4 och 1-5 innan periodpausen.

I pausen fokuserade vi på att vi måste fortsätta jobba hårt och stänga ytorna för de tekniskt duktiga motståndarna. Vi varnade också för att det säkert skulle komma en ny anstormning i början av perioden och det gjorde det.

Men det var Johanna, Alice och Moa som stormade fram och efter 26 sekunder hade Moa lite turligt gjort mål från positionen bakom mål.

Dock stämde det att Östra satsade framåt men det kändes inte lika farligt nu. Dumt att känna så, för plötsligt bjöd vi på en yta och Östra utnyttjade det direkt och reducerade till 2-6.
Men nu var vår lagmaskin igång och den producerade nya mål i jämn takt. 2-7 och 2-8 i 25’e spelminuten. Sedan tog det några minuter tills vi gjorde 2-9 och 2-10.

2-10 målet signerades av matchens målskytt, Axina som kom fri rundade målvakten och satte den snyggt i stolpen! Men när allt funkar så sitter så klart returen i mål.
Sista fem minuterna spelade vi av i samma höga tempo men utan mer mål.

När drygt en minut återstod sa vi ledare till tjejerna och börja slappna av och le.
– Ställer er upp och heja på era kamrater sista minuten!
De ställde sig pliktskyldigt upp i båset, men de var så fokuserade på att fullfölja detta att de fortfarande hade bistra fokuserade miner ända tills matchen var över.
Jubel och glädje, men samma som i kvartsfinalen, här skall inte tokfiras förrän efter finalen.

Siffrorna var lite missvisande, Östra är det bästa laget som vi mött i denna cup, duktiga tekniskt och med bra fart, men när våra tjejer har bestämt sig är de ett monster att möta.

Kl. 11 i morgon väntar finalen. Den spelas i Valhalla A mot Vöikers från Växjö, vi längtar och laddar.
Återigen kan ni som inte kan komma till hallen se den live på Gothias hemsida, men glöm inte innebandy är bäst live.